Kraan!

Jeg har netop opdaget Kraan. Tysk fusion? Nej, nu har jeg da aldrig!
– Men det er faktisk ret fedt. I hvert fald disse to numre. Kraan startede i øvrigt med at spille Kraut-rock (Ja, det betyder det som man tror. Det hedder jo også en “pølse-tysker”)
Jeg er jo ellers ikke normalt så stor fan (for ikke at sige tæt på at være konsekvent modstander) af af bruge plekter på bas, men når det skal være, skal det også være på Rickenbacker og jeg har da også fået øjnene op for at der findes acceptable undtagelser, fx Chris Squire og tilsyneladende også Helmut Hattler fra Kraan. Bemærk de tyske sangtitler:

Vollgas Ahoi

Sarahs Ritt durch den Schwarzwald

Reklamer

juni 5, 2007. Bas, Fusion, Generelt, Jazz, youtube.

6 kommentarer

 1. Kæmpe Yes-post « Clemens blog replied:

  […] Squire er en af få, der kan forsvare at spille med plekter på bas, hans tone var meget rå og revolutionerende, især […]

 2. clemen replied:

  Jeg skal i øvrigt hilse og sige, at jeg er begyndt at høre sangene hele absolut tiden efter jeg købte dem på Itunes. Især Vollgas Ahoi er bare mægtig som studio-version.

 3. clemen replied:

  “hele absolut tiden”?

 4. mogens replied:

  Check http://www.Kraan.dk, du finder næppe mere info om kraan andre steder og der er også andre downloads og links til videóer.

 5. En youtuber man bør kende Vol 6. - de officielle « Clemens blog replied:

  […] Hattler – Bassist, kendt fra Kraan. Steve Lawson – En af englands mest anderkendte solo-bassister. Matt Garrison – Bassist, kendt […]

 6. michael bohn replied:

  Hellmut Hattler udmærker sig bl.a ved at være en af de første som lavede lange gode bassoloer også med akkorder. Hør f.eks. Nam Nam (Kraan Live 74), med også på Kraan 88, og har man været til koncert med dem ved man at det er en fast bestanddel, man ved bare aldrig hvilket nummer det ‘går ud over’.
  Men der er flere andre gode plektrumbassister ud over de 2 nævnte:
  Anthony Jackson (Jazz, fusion), Billy Sheehan (rock, Heavy, Jazzfusion). John Entwhistle fra the Who og Phil Shulman fra Gentle Giant.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: