Evang-tur: Århus

Onsdag gik turen så videre til Århus, hvor to nye folk joinede, hvoraf vi sov hos den ene. Forholdene var lidt mindre optimale her end i Odense, da vi var bosat i Risskov og derfor somregel kun var ude én omgang ad gangen, da det var for besværligt/dyrt/langt at fx tage hjem at spise/hvile og tage ud igen senere. Men besøget faldt sammen med Tall Ships Race så der var folk nok nede på havnen, selvom der også var megen larm og der ikke rigtigt var folk der fx sad på en bænk og slappede af. De plejer at være lettest at komme i (andet end blot en flygtig) snak med. Men vi fik snakket kort med en hjemløs, kaldet “Gamle”, som vi kendte fra sidste år, hvorefter hans ven tog over i en høj truende tone. Han har helt sikkert været påvirket af alkohol eller noget andet og var ret svær at tyde i sin skiften mellem aggresiv svada og relativt normal tale. Det førte ikke rigtig nogen vegne og vi havde også muligvis fået tæsk, hvis vi havde presset mere på, så vi gik stille og roligt igen. Så har man prøvet det med, og det skabte også mere eller i hvert fald anderledes frimodighed og en lille bekræftning på, at der jo ikke er noget at være bange for.
Senere stødte vi på Cafébussens sommerevangelisationskursus-gruppe af unge kursister i efterskolealderen i Århus, hvor vi snakkede lidt med dem af dem vi kendte (og drak deres kaffe). De skulle ud igen fredag nat sammen med en lokal IMU (eller en ungdomsafdeling i en eller anden Kirke), og vi snakkede med Cafébussens medarbejder og fik det indtryk at vi gerne måtte joine dem, hvis vi bare var “IM’er for en aften”. Og det ville vi gerne eftersom en bod med kaffe er 100 gange nemmere at have med at gøre når man er på gaden. Folk kommer til én i stedet for omvendt. Vi jokede en del efterfølgende med, at der var kæmpe kristen belejring i Vestergade-området, så vi glædede os alle til fredag og gejlede hinanden op. Men der står åbenbart i IM’s reglement, at der ikke må evangeliseres sammen med folk fra andre kirker, fordi (formoder jeg) der hurtigt kan komme interne uenigheder og misinformation i fx sager om dåbssyn. Så vi blev sendt væk igen senere samme aften, hvilket skabte en del utilfredshed internt i vores lejr eftersom vi havde ændret vores planer til en dag mindre i Aalborg og en dag ekstra i Århus pga. netop dette. Men regler er regler og man kan ikke klandre nogen for at håndhæve dem, så vi måtte videre rundt i byen.
Overordnet set var der desværre ikke ret meget gang i frugterne i Århus, men action var der trods alt. En anden episode jeg husker var, at min fætter og Jonas fra gruppen gik lidt rundt og mødte nogle indvandrere som spurgte om vej til et eller andet random sted, efterfulgt af “og så skal jeg også lige bede om dine sko” hvilket havde været komisk, hvis ikke det havde været seriøst ment. Men min fætter blev sendt roligt væk først af Jonas, og så kan han i øvrigt selv løbe pænt hurtigt, så det førte ikke til de lovede knivstik. Det må vel blive en anden gang.

Schwarma-rapport: Ali Babas var som nævnt bedre end alt vi prøvede i Odense og jeg vovede endda at kaste mig ud i kylling i stedet for okse. Det fortrød jeg ikke, den var faktisk næsten bedre. De kunne godt have sparet på majsene, men ellers var den klasse.

Reklamer

juli 10, 2007. Aha.

Skriv en kommentar

Be the first to comment!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: