Drumz

Jeg kan lige starte med at slå et slag for Drummerworld, som er en gigantisk artist-approved side med alskens trommen. Man kan både se en masse masse videoer og også hente mp3-filer fra nogle af trommeslagernes profiler. Der er profiler for praktisk talt alle trommeslagere, der er værd at nævne, men jeg vil til en start anbefale at studere disse: Dennis Chambers, Bill Bruford, Horacio Hernandez, Dave Weckl, Steve Smith, Carter Beauford, Joe Morello, Mike Portnoy, Steve Gadd og Vinnie Colaiuta – og nu brainer jeg bare… (Jeg har i øvrigt prøvet at teste mig selv i at se hvor mange trommeslagere jeg kunne nævne og sætte band/medsvorne på… jeg nåede næsten 70 så vidt jeg husker)
Men én af dem, jeg godt kan lide er Ray Luzier. Her er han med Billy Sheehan (som jeg også godt kan lide) på bas og Toshi Hiketa på guitar:
Taj

Her er det danske Latin-fusion band Buki-Yamaz, med Aske Bentzon i forgrunden. Ikke specielt en trommevideo, men én nævner i kommentarerne, at Jeppe Reipurth var en af de bedste danske trommeslagere nogensinde (Alex Riel spiser dog Reipurths slags som forret til sin morgenmad… i EN bid!)
Sweet Summer

Akira Jimbo spillede med i Casiopea som vel var Asiens/en fattig mands svar på Level 42 tilbage i 80erne engang, selvom de vist godt nok fandtes først. Jeg favoriserer bare Level 42 fordi de var større… Her spiller Jimbo en trommesolo med både normale trommer og elektroniske. Resultatet er ganske interessant.
Bond/MI

Her kommer en omgang verdensmusik, eller i hvert fald en form for fusion. Det er Zakir Hussein på tabla og Karsh Kale på trommer under ledelse af gamle Bill Laswell på bassen.

Dave Weckl er et groove-monster… men youtube havde ikke rigtig nogen video, der retfærdiggør hans skills. Denne kommer dog i nærheden:

Jeg er (kæmpe) fans med Bill Bruford….
Strom Boli kicks

Lærketunger i gele? Rimelig syret, men efter 3 minutter er Bruford fed.

Reklamer

oktober 27, 2007. Andet musik end bas, Fusion, Jazz, youtube.

Skriv en kommentar

Be the first to comment!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: